Wednesday, 10 June 2015

A new front gate

When Pennine View was first built the front of the house was on the south side, looking out over the fields towards New Mill Flatt, on whose land the cottage had been built for the farmer's family. It was before the days of widespread car ownership and so the back of the house opened out onto a back yard and not much else.

By the 1970s the bungalow had been extended with the addition of a kitchen to the north side and the back yard had become a car park, with a rather awkwardly offset entrance made in the hedgerow on the northern edge of the property. With most people now arriving by car, the back of the bungalow had now effectively become the front!

The old gate was at an awkward angle to the driveway and not especially wide. Improvement was called for. The new gate is 18" wider and the awkward angle has been more or less removed, making access considerably easier, especially for larger vehicles. New gateposts had to be erected and the opportunity was taken to reverse the opening, further improving access.

With the new gate installed the road side access was tarmacked and new limestone chippings laid on the drive side. The result is quite pleasing!


 

No comments:

Post a comment